over mijn werk

01.07.2021

Wij zijn De Stad - Middelburg

Review door Edwin Mijnsbergen

De Reizende Reader: een mooie spiegelmiddag met Marijke Verstraeten


22.06.2021 

Review door Yvonne J.   

Mijn aura wordt gelezen en daarna genezen zegt Marijke: "Wanneer kun je?".
"Oh", schrijf ik, "vrijdag al".
Ik stap binnen in het kamertje van Marijke op die vrijdagmiddag.
Ze gaat tegenover me zitten en zegt dat ik overal aan mag komen, overal mag lopen en zitten, water drinken, zingen en praten. En vervolgens zijn we stil. Of ik mijn naam even hardop uit kan spreken en dat doe ik.
Ze zegt met haar ogen gesloten dat mijn voeten willen dansen maar vastgezogen worden in de aarde. De Zeeuwse klei.
"Wat houd je vast, wat is dat toch?" Ik weet waar ze het over heeft. Het is dat vuur in mij dat tegen gehouden wordt maar doe ik dat niet ook zelf?"
Ze lacht en spiegelt me: "Hoezo oud en kwetsbaar?". Ze begint me wat na te spelen en lacht gierend. Ik ook want ik zie de humor er van in.
We gaan omhoog en alle lichaamsdelen waar een chakra in huist hebben een eigen verhaal. Mijn lichaam is een bibliotheek van verhalen besef ik en ik begin te vertellen. Ze luistert en begint dan als een orakel. Het is toch nog gedetailleerder dan ikzelf had gedacht.
Wat Marijke zegt is eigenlijk: "Kom nou meid". Vals sentiment is er niet bij, nee eerder een zet omhoog de ruimte in. Ik voel me sterker en groter worden en we lachen hardop.
Er glijdt plots een traan langs haar gezicht want mijn gemoed was zwaar de laatste tijd en dat voelt ze ook. En plots voel ik me lichter en ik zweef boven mezelf en zie me in mijn eigen situatie. Welke ik zelf. creëerde. Hoe kom ik daar uit?
Ach Marijke weet daar wel wat over. "Schrijf een boek, een toneelstuk, een dialoog, een monoloog. Doe het gewoon, want mijn hemel je weet dat je dit kan".
En een uurtje later zit ik in de auto, ik scheur naar huis: "Joehoe, ja ik weet dat ik het kan. Bedankt lieve, maffe, wijze vrouw, bedankt Marijke", gil ik uit het open raam de stille polder in.


03.06.2021

Review door Debby

Lieve Marijke,
De reading die je voor mij deed, daar heb ik een allesomvattend woord voor: verhelderend.
Natuurlijk vind ik er nog veel meer van en in.
Ik kreeg een heel warm, zelfzeker gevoel.
Je zag hoe ik me voelde, maar die ik zelf moeilijk kon verwoorden. Dat deed jij met heerlijke woorden.
Het klopte.
Ik kan het iedereen aanraden.
Je zal zeggen: ja dat is het inderdaad. Dat ben ik, dat voel ik 

Debby www.massagepraktijkdebby.nl


14.06.2021

Review door Martijn Tharner

Marijke legt een stevige basis in een gezellige huiselijke setting. Stapsgewijs leidt ze je door het hele proces en je alle facetten van je zelf zien en die zij spot on !
Ze laat je zien waar je krachten liggen en laat je zien waar je tegen aan loopt. Ze geeft je praktische tips, ze vertelt je de dingen die zich in het diepste van je binnenste bevinden. Ze brengt de zaken aan het licht zodat je zelf zonniger en met opheldering het huis verlaat ...

Martijn Tharner www.kunstfluisteraar.nl