wat me bezig houdt

Banner                                                                                 Juni 2022

De afbeelding die ik gebruik als achtergrond voor mijn website heet 'Abstact Threads' en is gemaakt door Andriy Onufriyenko (Getty Images). Ik heb deze fascinerende foto gevonden bij een artikel, getiteld "Er is steeds meer bewijs dat het heelal verbonden is door gigantische structuren". Wetenschappers ontdekken dat sterrenstelsels met elkaar kunnen bewegen over enorme afstanden. De Melkweg, het sterrenstelsel waarin wij leven, is een van de honderden miljarden sterrenstelsels verspreid over het universum. Hun verscheidenheid is verbluffend: spiralen, ringstelsels in de vorm van met sterren bezaaide lussen en oude sterrenstelsels die vrijwel al het andere in het universum overtreffen. Maar ondanks hun verschillen en de verbijsterende afstanden tussen hen, hebben wetenschappers opgemerkt dat sommige sterrenstelsels samen bewegen in vreemde en vaak onverklaarbare patronen, alsof ze verbonden zijn door een enorme onzichtbare kracht. Zo is recent ontdekt dat honderden sterrenstelsels synchroon roteerden met de bewegingen van sterrenstelsels die tientallen miljoenen lichtjaren verwijderd zijn.

Zo boven, zo beneden; wat op kosmische schaal gebeurt, vindt ook plaats op onze menselijke schaal; wij zijn verbonden. En wat ik doe in mijn praktijk met auralezing en reiki is ook een interactie op afstand.

Yurt in Klein Zundert.                                                         11 maart 2022

Noord Brabant, via www.natuurhuisje.nl.

Een grote yurt voor 5 personen een kennismaking dit keer voor mij alleen, en voor één nacht. Maar ik kom terug met 5 personen!

Heerlijk geslapen, in mijn slaapzak terwijl het zachtjes regent op de yurt. Zelf meebrengen: matras en slaapzak. Des te beter want thuis onder mijn eigen lakens slaap ik het best. In het midden een kleine houtkachel. Aangemaakt door gastvrouw Ankica. De stilte, het knetterende vuur, de kaarsen in de ronde binnenruimte van de yurt, nodigen uit om te mijmeren, om de dingen die geweest zijn te laten passeren tot een prettige vermoeidheid mij er aan herinnert dat er morgen weer een nieuwe dag is. 
..................................................................................................................................

Wie ben ik?                                                                           2020

Tsja ik ben eigenlijk altijd bezig. Nooit klaar gelukkig. Gevoelig, avontuurlijk, nieuwsgierig, leergierig. Ik vond het als kind heerlijk op school, leren, spelen, kijken, observeren. Een buitenstaander? Dat zeker. Bij ons thuis gingen dingen anders dan bij mijn vriendinnetjes en bij mijn vriendjes. En ik was anders, dacht ik zelf. Het leven was een groot avontuur, altijd op zoek naar, ja naar wat eigenlijk? Ik heb verschillende studies afgerond, banen gehad en eigen bedrijven gehad. En een sterke behoefte om onafhankelijk te zijn. Jong al moeder geworden. Vier prachtige kinderen.
Naast de kinderen en het huishouden studeerde ik in de avonduren voor leraar, archivaris, intuïtion practitioner, spiritueel- of natuur coach, sjamaan, masseur, reikimaster. Steeds netjes afgerond met een diploma. Nu inmiddels grootmoeder van drie jongens, zie ik dat alles wat ik deed mij heeft gebracht bij wat mijn hart sneller doet kloppen.

Als kind zocht ik al met lichtheid en humor, én in alle ernst, naar verbinding. Het leven leek één grote puzzel waar ik al vroeg stukje bij beetje het geheel van bij elkaar probeerde te leggen. Nu ik weet wat ik te bieden heb, wat mijn hart sneller doet kloppen, heb ik mijn bestemming gevonden. Dienstbaar zijn is een van mijn kwaliteiten. Door contact te maken kan ik al mijn vaardigheden en talenten doorgeven aan anderen. In heb een praktijkruimte in Lamswaarde (vlakbij Hulst) en ik werk regelmatig in Middelburg, waar je met mij kunt afspreken. Mijn bedrijf heet De Reizende Reader omdat ik de reis in mezelf de wereld inbreng en doorgeef wat ik geleerd heb.

 ……………………………………………………………………………………………………

In de zomer van 2020 werd ik uitgenodigd door een lieve vriendin, de Sjamane Simone van de Heuvel, om met haar naar Frankrijk te reizen. Zij organiseert er elk jaar een Vision Quest.
Simone zorgde samen met Ad Bogaarts en zijn vrouw Willemien van Lith dat ik goed voorbereid vier dagen en nachten alleen in een groot kastanjebos kon zijn.
Met een zeil, een matje, een slaapzak, pen en papier, kreeg ik een mooie plek bij een boom aangewezen. Aan de rand van het bos, tegen een verlaten appelboomgaard aan. Met voor elke dag en nacht een opdracht. En liters water. Geen eten. 
Eigenlijk voelde het goed tussen die oude bomen. Ik voelde me niet alleen. Dat was ik ook niet. Een groot hert kwam regelmatig langs, en als het donker werd scharrelde er een everzwijn rond mijn geïmproviseerde tent. Verder was er een uil in de buurt, die zo nu en dan zacht wegvloog. Andere, kleinere diersoorten lieten zich soms zien of van zich horen.
Er was alle tijd en rust. Fantastisch. Wanneer ben je zo lang alleen? En kun je ongestoord zijn, zitten, rondkijken, schrijven?

Het was een ervaring waarbij ik werd uitgenodigd in het diepst van mijn wezen te kijken. Wat wilde ik nog? Wat wilde ik niet meer? Ik had al zoveel gedaan. Terugkijkend was het vooral een mooie gelegenheid om afscheid te nemen van dingen. Maar ook om dingen te aanschouwen. Aan te kijken wat werkelijk belangrijk is.

Ik ben me bewust dat ik met energie werk. Dat alles energie ís. Ik kan het sturen, (aan)voelen, lezen, zien en soms zelfs ruiken. Ik leerde het benoemen, of beheersen tijdens de opleiding bij Het centrum voor effectieve intuïtie. Sindsdien geef ik aurareadingen en helingen op afspraak. 

Daar in het Kastanjebos in Frankrijk ging er een knop om die nooit meer uit hoeft. Met heel mijn hart en ziel heb ik daar besloten, ruimte gemaakt, en is daar de kiem gelegd voor wat nu, vandaag de dag mijn bedrijf is, De Reizende Reader.